Downtown Campus – Milne Hall Basement Classroom & Corridor Renovations (P-0780)

August 2019

Background and Scope:

This project was aimed at providing a large, new, flexible instructional and event space on the Downtown campus to accommodate over 200 persons. Lightly-used basement spaces in Milne Hall were transformed into a vibrant new attraction. Specifically, the project converted an existing storage room into an Interactive Classroom that can seat between 104 and 209 persons depending on the seating arrangements. The work entailed selective demolition, installation of new doors and windows, partitions, finishes, ceilings, lighting, mechanical systems, and AV/IT equipment. Work also included significant modifications to the entire basement hallway and ceilings and upgrade of support areas. New handicap-accessible toilet rooms were also part of the project.

Project Timeline:

Construction Start: Fall 2017 Completion: April 2019

Project Progress as of August 2019:

The project is complete and the classroom space is available for booking through the University’s Virtual EMS system

Questions \ Comments \ Contact:

For general questions regarding project schedule and scope please contact David La Comb at 442-3400.

Project Photos \ Renderings:
Click the image below to start the slideshow